22 April 2021
 

Kiezen tussen Cambodja en Laos

Toegevoegd: 10 januari 2007

Trat, 17 tot en met 19 december 2006

Van het eiland afgejaagd door de python, de schorpioen en de harde wind, installeren we onszelf voor een paar dagen in Trat, een stadje twintig kilometer van de pier.

Trat is het perfecte stadje om ons bezig te houden met de vraag: 'Wat gaan we nu doen?'. Hoewel het een leuk, gezellig stadje is met een nachtmarkt waar verse tonijn geserveerd wordt met knoflook en chili voor nog geen euro en smalle straten met houten huizen, is er verder niets te doen.

We wikken en wegen, wordt het Canbodja, Laos of toch nog allebei? Allebei willen we graag Ankor Wat en de Killing Fields zien in Cambodja, maar kan het er nog wel bij? Iedereen die we spreken over Laos is laaiend enthousiast over de Laotianen. En we hebben al gemerkt dat we een land leuk vinden omdat de mensen aardig zijn en vice versa. Het ene uur weten we het zeker: we gaan naar Cambodja, een uur later denken we dat Laos misschien toch beter is. Twee dagen draaien en dan kiezen we, definitief dit keer, voor Laos. Onze koppen zitten echt 'vol'. Misschien niet het juiste moment om het wereldwonder Ankor Wat te gaan bekijken.

Nu we er eindelijk uit zijn, lopen we naar het busstation om uit te zoeken wanneer de bussen vertrekken en hoe we in een dag zo ver mogelijk richting Khon Kaen, in het noord-oosten van Thailand, kunnen komen. We zijn namelijk wel in Thailand, waar meer dan 700 kilometer reizen op een dag, te doen is.