15 August 2022
 

Slaapzak, waar ben je?

Toegevoegd 3 mei 2006

Nairobi, 20 t/m 27 april 2006

In Nakuru komen we er pas achter: de slaapzak van Marnix is verdwenen. Waarschijnlijk per ongeluk in het andere busje gelegd. Het busje dat met de andere safarigangers naar Nairobi is vertrokken \. Wanneer we een dag later zelf in Nairobi terugkomen gaan we als eerste langs het kantoor van Sana Highlands Expeditions. Cobra heeft namelijk de avond ervoor doorgegeven dat er een slaapzak in de bus moet liggen en of een van de medewerkers er achter aan wil gaan.

Niemand van het kantoor heeft iets gedaan of nagevraagd. We weten direct dat als wij er zelf niet boven op gan zitten, de slaapzak van de aardbodem verdwenen is en blijft.

We zijn niet graag geziene bezoekers de rest van de week op het kantoor. Bijna dagelijks steken we onze koppen om de hoek van de deur. De ene keer proberen we de tactiek van 'We zijn zo teleurgesteld in jullie', de andere keer 'dan gaan we nu naar de politie!'. Geen enkele tactiek heeft het gewenste effect. Namelijk dat er iemand echt serieus nagaat waar die slaapzak gebleven is. Pas wanneer een van onze medereizigers van de safari ons mailt dat ze als laatste afgezet zijn bij het hotel en toen onze slaapzak nog in de auto zagen liggen, hebben we weer een middel in handen om een bezoekje aan Sana af te leggen.

De manager, Beryl, leest het mailtje en beloofd opnieuw er achter aan te gaan. We houden ons in en geven ze nog een dag om het op te lossen. En het werkt.

Op donderdag worden we gebeld. De slaapzak is boven water. Ons vermoeden dat de chauffeur of zijn bijrijder de slaapzak achter had gehouden was niet waar. Het busje was, nadat alle klanten bij hun hotel afgezet waren, direct naar de 'car wash' gebracht. Daar waren alle spullen uit het busje gehaald inclusief de slaapzak van Marnix.

Natuurlijk bieden we onze excuses aan voor ons lastige gedrag en uiteindelijk is iedereen blij. En Beryl weet het goed te omschrijven: ' Als de chauffeur direct de volledige informatie had gegeven...' Inderdaad!

Nu denken jullie misschien: ' Wat een gedoe voor een slaapzak.' Dat is ook wel zo, ware het niet dat Tibet ook nog op het programma staat. En da's best koud daar zonder slaapzak!