15 August 2022
 

Uitwaaien op Koh Tao

Toegevoegd: 12 februari 2007

Koh Tao, 23 januari tot en met 1 februari 2007

Voordat we naar Nederland vertrekken, willen we nog twee eilanden bezoeken. Een daarvan is Koh Tao dat bekend staat als het duikeiland. We redeneren dat het snorkelen dan ook goed moet zijn.

Het kost ons een dag om in Chumpong te komen, waar we overnachten. Op Marnix verjaardag pakken we de boot naar Koh Tao. Na twee uur varen begint het steeds donkerder te worden. Ik heb het gevoel een zwart gat binnen te varen. Na tien minuten begint het te gieten en wordt de zee wilder. De boot duikt steeds dieper met zijn neus in de golven. Een Thaise passagier komt naar het bovendek gestrompeld en deponeert drie volgekotste zakjes in de afvalbak. Het blijft regenen en als we aanmeren bij de pier, rent iedereen het eerste de beste restaurant binnen. Het duurt twee uur voordat het droog wordt en we op pad gaan om een guesthouse te zoeken. Het wordt een ramp. Bijna alle betaalbare guesthouses zitten vol of hebben een bungalow vrij, die uitzicht biedt op de achterkant van een andere bungalow. We eindigen in een vreselijke hut op een rots, zo klein dat we er niet met zijn tweeen tegelijkertijd in kunnen. Het staat mijlenver af van mijn idee om Marnix zijn verjaardag in een gezellige hut op het strand te vieren. We balen.

We huren direct een motor om het eiland rond te touren en op zoek te gaan naar een leuke plek. Als eerste checken we New Heaven Huts op het Sai Daeng strand; een tip gekregen van een Duits stel dat daar gezeten had. Het is geweldig. Een privestrand, de zee blauw en ze hebben nog een hut over. De hut staat hoog op de rotsen, maar heeft een uitzicht aan beide kanten waar je 'u' tegen zegt. In de kamer is een muurschildering gemaakt van een clownsvisje en de toilet en douche zijn in de open lucht. We maken een reservering voor de hut voor de volgende dag. Als we terug zijn in onze klotehut, besluiten we Marnix zijn verjaardag morgen echt te vieren.

De dag erna checken we uit, nemen een taxi naar het New Heaven Resort en vandaar komt een longtailboat ons ophalen om naar New Heaven Huts te brengen. Bikini en zwembroek aan, luchtbed opblazen en op naar het strand. Marnix snorkelt veel, de beste plek tot nu toe in Thailand, gaat een paar keer vissen en ik lig vooral lui te zonnen en te lezen. Het is zo'n plek waar je niet meer vandaan gaat. Het is zeker drie kwartier lopen naar het eerste dorp of we moeten heel vroeg opstaan om de longtailboot te pakken naar het New Heaven Resort en vandaar te lopen. Lui als we zijn, zijn beide manieren geen optie voor ons. Nee, laat ons maar lekker hier. Het leven is zeer goed in dit, ietwat winderige, paradijsje.