22 April 2021
 

Laatste dagen voor vertrek

toegevoegd 13 februari 2007

Bangkok, 9 tot en met 13 februari 2007

De laatste dagen voor vertrek terug naar Nederland zijn aangebroken. We brengen de ochtenden door aan de keukentafel op de binnenplaats al kletsend met Mon. 's Middags shoppen we voor nog wat laatste dingetjes of werken we aan de website. Elke dag proppen we ons vol met onze favoriete Thaise gerechten. Voor Marnix de groene papaya salade (som tam), voor mij tom yam en tom ka kai. Niet echt een spannende afsluiting van onze reis. Maar het is goed zo.

Hoe dichter we bij de vertrek datum komen hoe zenuwachtiger we worden. We pakken alvast onze rugzakken in met de verzamelde souvenirs van de afgelopen twee maanden. Met gemengde gevoelens, dat wel. Soms neigt het naar een lichte paniek, dan weer kan het niet snel genoeg zover zijn.

Maar bovenal zijn we gelukkig en dankbaar dat we deze reis hebben mogen maken. Als we hem opnieuw mochten maken zouden we hem niet veel anders doen. Dit kanniemand ons meer afnemen, wat er ook gebeurd.

Maar we hopen wel dat er nog een volgende keer komt. Onze lijst met landen waar we nog naar toe willen is alleen maar langer geworden. En dan hebben we het nog niet eens over de landen waar we nog terug naar toe willen.

Op de laatste dag neemt Mon me nog mee uit winkelen en voor mij is dat de beste afsluiting die ik me kan wensen. Niet zozeer vanwege het shoppen, alhoewel dat best leuk is, maar vanwege Mon. De grootste schat van Thailand.