21 May 2024
 

Een weekje moesson

Toegevoegd: 13 juli 2006

Delhi, 9 tot en met 15 juli 2006

Na de rust, de puurheid en schoonheid van Spiti, valt Delhi wel een beetje tegen. Het lijkt er nog lawaaieriger en drukker dan voorheen. De moesson is net gearriveerd en verandert heel Delhi in een grote modderpoel.

We wilden aanvankelijk nog een uitstap maken naar Agra om de Taj Mahal te zien, maar hebben al de dagen nodig om een visum voor China te regelen, geld te wisselen, de website up te daten, de laatste souveniers in te slaan, pakjes op te sturen, Lonely PLanets aan te schaffen van Tibet en Mongolie (China hebben we al) en ga zo maar door. Zoals gewoonlijk is voor ons de hoofdstad van het land weer voornamelijk een plek om onze dingen te regelen.

Het is ook genoeg geweest. India heeft ons verrast in de positieve zin van het woord, maar het vreet ook energie. De twee uitersten gaan hier echt hand in hand: lelijkheid en schoonheid, puurheid en grofheid, schrijnende armoede en overweldigende rijkdom, vuilheid en properheid, de grootste assholes op deze wereld en de grootste schatten.... Na twee en een halve maand rondreizen zijn we toe aan weer een ander land. We gaan waarschijnlijk nog wel een keer terug om toch nog een keer de Taj Mahal te zien, en Varanassi en Calcutta en.....